Thursday, January 26, 2017

البسيمه

المقادير
كوب دقيق ابيض
كوب جوز هند
بياض بيضه +حبه بيض كامله
ملعقه كبيره من خميره الحلوى(باكبينج بودر)
نص كوب زيت نباتى
نص كوب سكر
الشيره
كوب سكر
كوب ماء
 نص ملعقه عصير ليمون
عود قرفه
لدهن القالب نحتاج الى ملعقه سمن وقليل الدقيق
الطريقه
يسخن الفرن على درجه 200
يدهن القالب بالسمن ويرش عليه قليل من الدقيق ويترك جانبا

طريقه عمل الشيره او الشربات:

يوضع السكر والقرفه والماء ويترك يغلى مدة خمس دقايق ثم نضيف الليمون ويترك يغلى مده خمس دقايق اخرى نطفى النار ويترك يبرد

لعمل العجينه

فى اناء يضرب البيض والزيت بشوكه
فى اناء  اخريوضع السكر وجوز الهند والدقيق والباكينج بودر وتقلب ثم نضيف
خليط البيض ويقلب الجميع بملعقه خشبيه تقليبه خفيفه ويصب الخليط فى القالب ويدخل الفرن ننقص الفرن الى درجه 180 درجه  مده 20 الى25 دقيقه  بعد ان تخرج من الفرن تسقى بالشيره مع ملاحظه البسيمه ساخنه والشيره بارده

No comments:

Post a Comment