Wednesday, June 10, 2015

ملاح السبانخ المفروك

ملاح السبانخ المفروك
المقادير:
نص كيلو لحم بعظم بقرى او ضانى
كيلو سبانخ
2حبه بصل
بهارات مسحونه للملاح :شطه توم وملح وفلفل وكسبره وشمار نص معلقه صغيره لكل بهار
بهارات الشوربه: عود قرفه 4حبات حبهان 4حبات فلفل
معلقه كبيره ويكه
نص معلقه باكينج صودا
حبه مرق ماجى حسب الرغبه
قليل من الشبت او البقدونس ان وجد يغسل ويفرم بالسكين ناعم
الطريقه:
يغسل اللحم ويوضع فى حله ويغمر ب الماء حتى نغطى اللحم حوالى لتر من الماء ويوضع على نار متوسطه وبعد ان يبدا بالغليان تزال الزفره(الرغوه)التى تظهر عل وجه الشوربه ثم نضيف بهارات الشوربه وهى عود قرفه فصين توم والحبهان والفلفل الحب وحبه بصل ونوطى النار ويترك يغلى حوالى ساعه.
نشوي حبه البصل الاخير فى الفرن او على الغاز(تغطى بورق فويل ويوضع على الغاز حوالى عشر دقايق)ثم تبرد وتقشر.
نغسل السبانخ وتنزيل منه العروق الكبيره.
بعدنا تنضج اللحمه نصفى الشوربه فى حله اخري ونضيف للشوربه البهارات المسحونه والملح واالتوم الشبت اوالبقدونس والسبانخ والباكينح صودا ويترك يغلى من خمس لعشر دقايق.
نضيف حبه المرق والبصله المشويه والويكه ونفرك. ب المفراكه اليدويه او الخلاط الكهربى ثم يترك. الخليط على النار خمس دقايق اخري ثم نطفى النار ونضيف اليه اللحم المسلوق ويقدم مع الكسره اوالقراصه.
يمكن استبدال الباكينج صودا بملعقه. عطرون مذاهب فى نص كوب ماء.
يمكن ان نستغني عن البصله المشويه  ولكن البصله المشويه تعطى طعم رائع.