Wednesday, June 10, 2015

دجاجه محمره الفرن


المقادير:
دجاجه وزن كيلو ونص تقريبا
عود قرفه خمس حبات فلفل خمس حبات حبهان
معلقه ملح
بصله صغيره
حبه جذر وحبه فلفليه
ملعقتين صلصه طماطم
ليمونه كبيره
4ملاعق خل
نص معلقه كسبره مسحونه
ونص معلقه فلفل مسحون نص معلقه توم مسحون
ملعقتين سمن اوزيت
الطريقه:
تغسل الدجاجه جيدا وتغمر ب ماء فاتر ويضاف الى الماء 3ملاعق خل وعصيرنصف ليمونه مع قشرتها وملعقه ملح وتترك على الاقل ساعه.
تصفى الدجاجه من الماءووتوضع فى حله ويضاف اليها عود القرفه والحبهان والفلفل وكوبين ماءبارد والبصلهوالفلفليه والجذره وتغطى وتترك تغلى على نار متوسطه لمده نصف ساعه.
فى اناء اخر تخلط الصلصه مع عصير نصف ليمونه وملعقه خل ونصف معلقه ملح والبهارات المسحونه تخلط جيدا حتى نحصل على خليط متجانس.
تصفى الدجاجه من الشوربه وتمسح من الداخل والخارج بخليط صلصه الطماطم
وتوضع فى صينيه الفرن وترش بالسمن .
ندخل الدجاجه فرن حار على 180 درجه حتى يتحمر الوجه.
تقدم ساخنه مع السلطه والخضار المسلوق.

No comments:

Post a Comment