Sunday, June 7, 2015

بسبوسه لايت




المقادير.:

250 جرام دقيق مسؤولينا مايعادل 2 كوب
كوب الا ربع سكر
3 ملاعق كبيره زيت
كوب جوز هند
3 ملاعق صغيره باكينج بودر
كوب زبادي وربع زبادى اىمايعادل 150 جرام.
معلقه طحينه اوزيت لمسح صينيه الفرن.
الشيره او القطر:
2 كوب سكر +2 كوب ماء + معلقه صغيره عصير ليمون + عود قرفه.

الطريقه:

فىحله على النار توضع مقادير الشيره كلها وتترك تغلى لمده 20 دقيقه على نار هادئة. ثم نطفى النار وتترك تبرد.
فى كسروله توضع السمولينا والسكر وجوز الهند والباكينج بودر والزيت وتدعك المقادير باليد ثم يضاف الزبادي.
تخلط المقادير باليد حتى تختلط مع بعض .مع مراعاه. خلطها برفق مده بسيطه.
تمسح صينيه بملعقه طحينه ويصب عليها الخليط السابق وتخطط بالسكين وتزين بالفول السودانىوتدخل فرن حار فى درجه 180 درجه لمده 25 دقيقه
تخرج من الفرن وتسقى فورا بالشيره البارده.
تقطع حسب التخطيط السابق تقدم بعد ساعتين على الاقل.

ِ

No comments:

Post a Comment