Tuesday, June 2, 2015

الصيادية

:المقادير

( كيلو سمك قليل الحسك (الشوك
 بهارات السمك :نص ملعقة شمارونص ملعقه توم ناشف ونص ملعقه كسبره ملح قليل من الشطه حسب الرغبه
كوب ارز بسمتى 
بصله مقطعه شرائح
ملح فلفل 
 نص ملعقه كركم ونص ملعقه كسبره ونص ملعقه بابريكا وفص توم
زيت للتحمير
نص كوب دقيق
ملعقتينه سمنه 
زبيب وفول سودانى للزينه
ليمون وبقدونس للزينه

:الطريقه

ينظف السمك   ويقطع الى شرائح متوسطه الحجم  ويغسل ويصفى من الماء يضاف اليه الملح والشمار والتوم وعصير الليمون ويتبل جيدا
 وتغمس شرائح السمك فى الدقيق وتصف فى صينيه وتترك ربع ساعه على الاقل حتى تتشرب التتبيله
 يوضع الزيت فى طوه على النار وىحمر السمك حتى ينضج ونحصل على اللون الذهبى يصفى من الزيت  ويوضع فى طبق ويغطى حتى يظل دافئ عند التقديم
فى حلة على النار يوضع السمنة نحمر الزبيب ونرفعه بسرعه حتى لايحرق ثم نضيف ملعقتين من زيت تحمير السمك ثم تضاف الكسبره والبصل ويقلب
حتى تتحمر البصله نضيف الملح والكركم والبابيركا  والشطه والتوم والارز ويقلب ويضاف اليه الماء الساخن ويغطى ونوطى النار حتى يستوى حوالى ربع ساعه ونطفى النار ويترك مغطى خمس دقائق حتىى يرتاح 
 قبل ان يغرف
يغرف الارز فى طبق ويرص فوقه السمك ويزين بالبقدونس والزبيب والفول السودانى وشرائح الليمون 


No comments:

Post a Comment