Tuesday, June 2, 2015

تارت الريكوتا








  

تارت الريكوتا
مقادير التارت:
300جرام دقيق ما يعادل كاس ونصف
150جرام سكر مايعادل كاس الا ربع
معلقه كبيره باكينج بودر ذره فانيليا
ذره ملح
صفاربيضتين+حبه بيض كامله
100 جرام زبده طريه
مقاديرالحشو
250 جرام جبنه الريكوتا
نص كوب سكر
برش قشر ليمون
معلقه كستر
2حبه بيض+صفار بيضه
قليل من الشوكولاته المبشوره
الطريقه:
لعمل عجينه التارت:
يخلط الدقيق مع السكر والملح والباكينج بودروالفايلياوتخلط جيداثم تضاف الزبده والبيض ونعجن جيدا باليد حتى نحصل على عجينه متماسكه نلفها فى كيس وتترك ترتاح فى الثلاجه مده20 دقيقهِ
يضاف السكر الى الريكوتا ويخلط ثم نضيف البيض وقشر الليمون والكسترونخلط جيدت حتى نحصل على كريمه ثم نضيف مبروش الشوكولاته.
نفرد العجينه فى قالب التارت بواسطه النشابه(المدلك) ونصب فوقها خليط الريكوتا
يدخل التارت فرن حار على 180 درجه لمده 30 دقيقه تقريبا
للزينه يرش قليل من السكر البودره على الوجه



No comments:

Post a Comment