Sunday, June 7, 2015

البليله

شوربه على الطريقه الايطاليه

المقادير:

بصله
صفين توم
ملعقه كبيره زبده
كوب ونص البقوليات مختلفه (فاصوليا بيضاء وعدس اصفر وعدسات ابو جنبه لوبيا حمرا لوبيا عدسى).
2 معلقه دقيق
ملح وفلفل والبقدونس
 للزينه بابريكا او شطه  بقرونس حسب الرغبه 
معلقه كبيره صلصه
الطريقه:
نغسل البليله ونبلها فى الماء. ليله كامله.
فى حله على النار نضع البليله والبصل وصف توم والبهارات ونغطيها بالماء. وتترك تغلى على نار هادئة مده ساعه.
نضيف الصلصه والملح وتترك تغلى مده ساعه اوحتى تنضج.
ندوب الدقيق فى نص كاس ماء ويضاف الى البليله ويترك يغلى مده خمس دقايق حتى تعقد الشوربه ثم نضيف الزبده ونقفل النار


تزين  وتقدم ساخنه

No comments:

Post a Comment