Sunday, June 7, 2015

الكفته بالبخار




المقادير:

500 جرام لحمه مفرومه
حبه جزر
بصله صغيره +  فص توم
حبه فلفليه + حبه صغيره طماطم
5 ملاعق كبيره بقسمات (عيش ناشف مطحون)
ملح وفلفل + بقدونس
معلقه زيت
للصلصه:
ملعقتين زيت نباتى + فص توم + ملعقتين صلصه + نص معلقه صغيره سكر + مكعب مرق او ملح حسب الرغبه

.الطريقه:

نفرم البصله والتوم والفلفليه والبقدونس والطماطم والجزرونضيف الملح والفلفل وملعقه زيت ونضع الخليط فى الخلاط ونخلط حتى نحصل على كريمه.
نضيف خليط الخضر الى اللحمه المفرومه ونضيف البقسمات ونعجن باليد حتى نحصل على عجينه متماسكه ممكن نزيد او نقلل البقسمات على حسب نوع اللحم.
نمسح اليد بالزيت ونكون اقراص الكفته دائريه او اسطوانيه حسب الرغبه لكن يجب ان تكون متساويه فى الحجم.
نمسح مصفاه المكرونه (يجب ان تكون مصنوعه من الحديد) بقليل من الزيت وتر ص الكفته فىالمصفاه.
نضع كوب ماء فى حله على النار وبعد ان يغلى الماء نضع المصفاه فوق الحله ونغطيها تترك الكفته على البخار حوالى 5 دقايق او حتى تتماسك الكفته.ونطفى النار.


فى طوه على النار نضع ملعقتين زيت والصلصه والملح والفلفل والسكروفص التوم ومكعب المرق وتترك الصلصه تغلى حوالى دقيقتين ثم نضيف اليها الكفته ونوطى النار وتترك تنضج حوالى 20 دقيقه.

No comments:

Post a Comment