Monday, December 19, 2016

كفته البطاطس بالصينيه



كفته البطاطس من الاطباق التقليديه المحبوبه اقدم الوصفه بطريقه صحيه لاننا نستخدم الفرن بدل التحمير بالزيت
المقادير
كيلو بطاطس او4 حبات كبيره
نص ملعقه فلفل
نص ملعقه ملح
صفار بيضه
2 ملعقه خبز مطحون (بقسمات)
300 جرام لحمه مفرومه
فص توم مدقوق
حبه بصل مفرومه ناعم
ملعقه كسبره جافه
  نص ملعقه ملح
 نص ملعقه فلفل
نص كاس ماء
ملعقتين زيت اوسمن
لدهن القالب نحتاج الى
قليل من السمن والبقسمات
الطريقه
 يسلق البطاطس ويقشر ويهرس بالشوكه ثم نضيف الملح والبقسمات وصفار البيض والفلفل ونقلب جيدا حتى نحصل على عجينه متماسكه
فى طوه على النار يوضع السمن او الزيت ثم البصل والكسبره وتشوح قليلا ثم نضيف اللحم والماء مع التقليب ثم نضيف التوم والفلفل ونقلب على نار هادئه حتى يتشرب اللحم الماء نطفى النار ويترك يبرد
يمسح قالب الفر ن بالسمن ويرش عليها قليل من البقسمات ثم نضع نصف عجينه البطاطس فى القالب وتبسط جيداثم نضع اللحم ثم نضع باقى البطاطس ويبسط جيدا من كل الجهات ثم يرش عليهاقليل من البقسمات وتدخل فرن  الحراره 180 لمده 20 الى 25 دقيقه وتقدم دافئه.