Tuesday, June 21, 2016

ملاح التقليه(الويكه الحمرا) بالشرموط



المقادير:
 2ملعقه كبيره بصله جافه ومسحونه
 ملعقتين شرموط
3ملاعق زيت
نص ملعقه سكر لمعادله حموضه الطماطم
فص توم
ملعقه ملح
ملعقه كسبره
نص ملعقه فلفل
حبه مرقه اختياري
ملعقه سمن اختياري
عصير 3 حبات طماطم( مقشره ومخلوطه)
ملعقه صلصه طماطم
2ملعقه ويكه
كوب ماء
الطريقه:
فى حله على النار يوضع الزيت ويضاف البصله الجافه وتقلب قليلا وتضاف الشرموط البهارات وتقلب ثم يضاف ملعقه الصلصه وتقلب تم يضاف عصير الطماطم والماء والسكر وتغطى الحله وتترك تغلى مده20 ساعه ثم اضيفى الملح والمرقه والتوم وثقلب ثم تضاف الويكه وتقلب بالمضرب السلكى او المفراكه وتترك تغلى مده دقيقه ويضاف السمن نطفى النار وتترك ترتاح خمس دقايق قبل التقديم تقدم مع العصيده او القراصه
ملاحظات
المفراكه اله خشبيه تقليديه .
الويكه هى الباميه مجففه ومسحونهِ.
الشرموط لحم مجفف ومسحونِ