Monday, June 13, 2016

الكفته السودانيه

المقادير:
500جرام لحمه مفرومه
حبه جزر
بصله صغيره+فص توم
حبه فلفليه+حبه صغيره طماطم
5ملاعق كبيره بقسمات(عيش ناشف مطحون)
ملح وفلفل+بقدونس
نص بيكربونات اختيارى تخلى الكفته متماسكه
معلقه زيت
زيت لتحمير الكفته
للصلصه:
ملعقتين زيت نباتى+فص توم +ملعقتين صلصه+نص معلقه صغيره سكر+مكعب مرق او ملح حسب الرغبه
.الطريقه:
نفرم البصله والتوم والفلفليه والبقدونس والطماطم والجزرونضيف الملح والفلفل وملعقه زيت ونضع الخليط فى الخلاط ونخلط حتى نحصل على كريمه.
نضيف خليط الخضر الى اللحمه المفرومه ونضيف البقسمات والبيكربونات ونعجن باليد حتى نحصل على عجينه متماسكه ممكن نزيد او نقلل البقسمات على حسب نوع اللحم.
نمسح اليد بالزيت ونكون اقراص الكفته دائريه او اسطوانيه حسب الرغبه لكن يجب ان تكون متساويه فى الحجم.
فى طوه على النار نصع الزيت ونحمر الكفته تحميره خفيفه


فى طوه على النار نضع ملعقتين زيت والصلصه والملح والفلفل والسكروفص التوم ومكعب المرق وتترك الصلصه تغلى حوالى دقيقتين ثم نضيف اليها الكفته ونوطى النار وتترك تنضج حوالى 20 دقيقه.

No comments:

Post a Comment