Sunday, October 23, 2016

السخينه السودانيه


وصفه شعبيه سودانيه لذيذه وغير مكلفه وعاده تعمل عندما يتوفر رغيف او عيش بايت
المقادير
2 حبه بصل متوسطه الحجم
3 حبات طماطم متوسطه الحجممكعب مرق حسب الرغبه
ملعقه كبيره دكوه(فول سودانى مسحون)
ملعقه صغيره كسبره
ملعقه صغيره شمار
نص ملعقه ملح
قرن شطه حسب الرغبه
نص كاس زيت
مكعب مرق
عيش (رغيف)بايت
الطريقه
يقشر البصل ويقطع شراح رقيقه 
يقطع الطماطم مربعات صغيره
فى حله على النار يوضع الزيت والكسبره والبصل ونقلب البصل فى الزيت حتى يشقر(يقرب من الاحمرار)
ثم يضاف الطماطم والشمار والشطه. ومكعب المرق و الدكوه والملح ونضيف 3 كبابى ماء. وتغطى الحله وتترك تغلى لمده ربع ساعه ونطفى النار.
نقطع العيش ويسقى بالسخينه وتقدم ساخنه.