Friday, September 25, 2015

الضلع1



طبق التقليدى سودانى عباره قطع لحم كبيره تقدم فى الاعراس وعيد الضحى وكل المناسابات السعيده وله وصفات متعدده هذه وصفه والدتى كانت تعدها فى اعراس الجيران والاهل وعيد الاضحى
المقادير:
2كيلو لحم ضاني يفضل الكتف او الساق
مقسوم قطعتين كل قطعه حولى كيلو.
بصله صغيره
جذره صغيره
فصين توم
عود قرفه
2عود باكمبا(عرق الملاح)حسب الرغبه.
3حبات حبهان
نص معلقه صغيره ملح
للتتبيله:
معلقه صغيره ملح
3فصوص توم مدقوق
2معلقه صغيره كسبره مسحونه
معلقه فلفل اسود مسحون
معلقه شمار
معلقه عصير ليمون
نص كبايه شاى احمر تقيل
2ملاعق صلصه طماطم مركزه
الطريقه:المرحله الاولى
يغسل اللحم ويزال منو الدهون ويوضع فى حله عميقه ويضاف اليه عود القرفه والحبهان والباكومبا والجذره والبصله والتوم ويغمر الكل بالماء وييوضع على نار عاليه بعد يبدا يغلى تطوى النار ويترك يغلى مده ساعه ونصف اوحتى ينضج اللحم فى اخر نصف ساعه يضاف الملح.
يصفى اللحم من المرق ويترك يستريح قليلا.
المرحله التانيه
عمل التتبيله
لعمل الشاى تضاف ملعقه صغير شاى احمر الى نصف كوب ماء مغلى ويترك دقيقتين ويصفى
فى اناء توضع مكونات التتبيله(الشاي والملح والتوم والكسبره والشمار والفلفل وعصير الليمون وصلصه الطماطم)تخلط مع بعض.تضاف التتبيله الى اللحم المسلوق بحيث تغطى كل القطعه وتترك تتشرب التتبيله مده عشره دقايق ثم يقلى فى زيت غزير  بعد ان يتحمر اللحم من كل الجوانب يصفى من الزيت ويقدم مع الرز المفلفل والصلصه البيضاء

No comments:

Post a Comment