Tuesday, September 15, 2015

الفول المصزى

:المقادير



الفول المدمس
المقادير:
كوب ونص فول مصرى
ملعقه ارز مصري
نصف كوب عدس اصفر
حبه طماطم
2حبه بلح
نص بصله ضغيره
حبه فلفليه
فص توم
ملح وشمار. وشطه حسب الرغبه
نص ليمونه
نص كوب زيت سمسم
معلقه صلصه طماطم حسب الرغبه
الطريقه:
ينقي الفول من الشوائب وينقع فى الماء مده 12 ساعه او طول الليل ثمبعد ذلك يغسل و يصفى .
تسخن 7 كبابى ماء.
توضع حله على نار المتوسطه ويصب عليها 2معلقه زيت ويضاف الفول ويحمص فى الزيت جيدا ثم يضاف الماء الساخن و  البلح والعدس والبصل والتوم وحبه الطماطم والفلفليه وتغطى الحله ونوطى النار ويترك. الفول يغلى لمده ساعتين او حتى ينضج اذا احتاج لاضافه ماء نضيف ماء ساخن.
نضيف معلقه الارز وصلصه الطماطم ويترك على النار مده نصف ساعه اخري
نضيف الملح والشماروباقي الزيت وعصير الليمون ونطفى النار
يقدم مع السلطه والخبز
ملحوظات مهمه لنجاح الفول :
استخدام الماءاالساخن
نار هادئة
يمكن بدل نقعه طول الليل نقعه فى ماء. ساخن جدا لمده ساعه

3 comments: