المقادير:
قطعه لحم كيلو الى كيلو ونصف
بصله
4حبات بطاطس
معلقه زبده
ملح +عود قرفه+ خمس حبات فلفل+ حبات حبهان.
لتتبيل اللحم:
امعلقه كسبره مسحونه نص معلقه فلفل وملعقه خل ونصف ليمونه ونصف معلقه شطه حسب الرغبه
نصف كوب زيت نباتى
الطريقه
تغسل قطعة. اللحم وتوضع فى حله وتغمر بالماء ويضاف البصل والقرفه والفلفل والحبهان ويترك يغلى على نار هادئة لمده ساعه ونصف ثم نضيف الملح والبطاطس وتترك تغلى مده نصف ساعه اخرى.
بعد ان ينضج البطاطس يتبل بالزبد
يصفي اللحم من المرق ويتبل بالتتبيله ويحمرفى الزيت.ويقدم مع البطاطس
*يمكن ان تدخل فى الفرن حتى يتحمر الوجه بدل التحمير فى الزيت
No comments:
Post a Comment