Monday, November 14, 2016

التقليه (الويكه الحمرا )باللحمه المفرومه

المقادير
4حبات بصل متوسطه الحجم
ربع كيلو لحم مفروم
نص كاس زيت زيت او سمنه
نص ملعقه سكر لمعادله حموضه الطماطم
فص توم مدقوق
ملعقه ملح
ملعقه كسبره
نص ملعقه فلفل
حبه مرقه اختياري
عصير 3 حبات طماطم( مقشره ومخلوطه)
ملعقه صلصه طماطم
2ملعقه ويكه
2كوب ماء
الطريقه:
يقطع البصل شرائح رقيقه
فى حله على النار يوضع الزيت ويضاف البصل والكسبره وتقلب حتى تتحمر البصله وتضاف اللحمه والبهارات وتقلب ثم يضاف ملعقه الصلصه وتقلب تم يضاف عصير الطماطم والماء والسكر وتغطى الحله وتترك تغلى مده20 ساعه ثم اضيفى الملح والمرقه والتوم وثقلب ثم تضاف الويكه وتقلب بالمضرب السلكى او المفراكه وتترك تغلى مده دقيقه نطفى النار وتترك ترتاح خمس دقايق قبل التقديم تقدم مع العصيده او القراصهاو الكسره
ملاحظات
المفراكه اله خشبيه تقليديه .
الويكه هى الباميه مجففه ومسحونهِ.