ربع كيلو لحم مفروم
نص كاس زيت زيت او سمنه
نص ملعقه سكر لمعادله حموضه الطماطم
فص توم مدقوق
ملعقه ملح
ملعقه كسبره
نص ملعقه فلفل
حبه مرقه اختياري
عصير 3 حبات طماطم( مقشره ومخلوطه)
ملعقه صلصه طماطم
2ملعقه ويكه
2كوب ماء
الطريقه:
يقطع البصل شرائح رقيقه
يقطع البصل شرائح رقيقه
فى حله على النار يوضع الزيت ويضاف البصل والكسبره وتقلب حتى تتحمر البصله وتضاف اللحمه والبهارات وتقلب ثم يضاف ملعقه الصلصه وتقلب تم يضاف عصير الطماطم والماء والسكر وتغطى الحله وتترك تغلى مده20 ساعه ثم اضيفى الملح والمرقه والتوم وثقلب ثم تضاف الويكه وتقلب بالمضرب السلكى او المفراكه وتترك تغلى مده دقيقه نطفى النار وتترك ترتاح خمس دقايق قبل التقديم تقدم مع العصيده او القراصهاو الكسره
ملاحظات
المفراكه اله خشبيه تقليديه .
الويكه هى الباميه مجففه ومسحونهِ.