Monday, November 14, 2016

طبيخ الفاصوليا بالسجق

المقادير
ربع كيلو فاصوليا جافه
ربع كيلو سجق
حبه بصل
اربعه فصوص توم
كوب طماطم مفروم ملعقه صلصه
ملعقه صغيره ملح
ملعقه صغيره فلفل
نص كاس زيت
الطريقه
 تنقع الفاصوليا فى الماء ليله كامله ثم تغسل وتوضع فى الحله ويوضع الزيت والبصل ويقلب والتوم والطماطم والصلصه ويغطى بالماء ويترك تغلى على نار هادئه لمده ساعه اوحتى تنضج الفاصوليا يضاف السجق والملح والفلفل ويترك على نار هادئه نصف ساعه وتقدم مع الارز الابيض