اللحمه المخدعه اوالمسوطه طبق تقليدى شهى له طرق مختلفه هذه احدى الطرق المعتمده لدى
المقادير
نص كيلو لحم بقرى اوعجالى بدون عظم
بصله صغيره
نص كاس زيت
نص ملعقه صغيره ملح
فصين توم مدقوق
نص ملعقه صغيره فلفل اسود
ملعقه صغيره كسبره
نص ملعقه صغيره جنزبيل مطحون
نص ملعقه صغيره كركم اختيارى(يعطى مذاق جيد)
ملعقه كبيره خل
الطريقه
ينظف اللحم من الدهون ويقطع مربعات متوسطه
تقطع البصله مربعات
فى اناء يوض الخل ويضاف البصل والكسبره والفلفل واللحم ويقلب جيدا ويغطى يترك ساعه على الاقل حتى يتشرب اللحم التتبيله قبل وضعه فى النار
فى حله على النار يوضع الزيت ويصفى اللحم ويضاف الى الزيت ويقلب ثم يضاف اليه باقى التتبيله والكركم والجنزبيل وتغطى على نار هادئه بعد 10 دقائق يضاف كاس ماء وتترك تنضج على نار هادئه بعد نصف ساعه نضيف الملح والتوم وتترك 10 دقائق اخرى على النار وتغرف
مد النضج حوالى ساعه تقريبا