Tuesday, November 15, 2016

اللحمه المخدعه


 اللحمه المخدعه اوالمسوطه طبق تقليدى شهى له طرق مختلفه هذه احدى الطرق المعتمده لدى
المقادير
 نص كيلو لحم بقرى اوعجالى بدون عظم
بصله صغيره
نص كاس زيت
نص ملعقه صغيره ملح
فصين توم مدقوق
نص ملعقه صغيره فلفل اسود
ملعقه صغيره كسبره
نص ملعقه صغيره جنزبيل مطحون
 نص ملعقه صغيره كركم اختيارى(يعطى مذاق جيد)
ملعقه كبيره خل
الطريقه
ينظف اللحم من الدهون ويقطع مربعات متوسطه
تقطع البصله مربعات
فى اناء يوض الخل ويضاف البصل والكسبره والفلفل واللحم ويقلب جيدا ويغطى يترك ساعه على الاقل حتى يتشرب اللحم التتبيله قبل وضعه فى النار
فى حله على النار يوضع الزيت ويصفى اللحم ويضاف الى الزيت ويقلب ثم يضاف اليه باقى التتبيله والكركم والجنزبيل وتغطى على نار هادئه بعد 10 دقائق يضاف كاس ماء وتترك تنضج على نار هادئه بعد نصف ساعه نضيف الملح والتوم  وتترك 10 دقائق اخرى على النار وتغرف
مد النضج حوالى ساعه تقريبا